Nie Skoda, ale wiem że interesujecie sie motoryzacją...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Aras
    Ambiente
    • 2008
    • 163
    • Citigo

Zamieszczone przez tomekc
    Aras napisał/a:
    przed kupnem Octy miałem już zaliczkowane Bravo.

Jeżeli to nie tajemnica - dlaczego kupiłeś O2 zamiast Fiata?
    Akurat ten egzemplarz który miałem zaliczkowany był jakiś dziwny np. szyby były z 2007 roku a ja go miałem kupić w kwietniu 2009, pod maską też miał już trochę rudego nalotu np na niektórych śrubach. Wiem że gwarancja liczy się od daty sprzedaży ale dla auta (i do tego diesla) które stoi już ponad rok to raczej nie wróży niczego dobrego. I tylko dlatego zrezygnowałem z tego egzemplarza. No a potem udałem się do znajomego żeby zrobił mi dobrą cenę na Fabię/Roomstera, a skończyło się na Octavii :szeroki_usmiech

Komentarz

• tomekc
      Ambiente
      • 2009
      • 128

Znalazlem taki samochód w salonie niedaleko mnie - rocznik 2010, wersja emotion, z dodatków pełnowymiarowe koło zapasowe i przyciemniane tylne szyby, lakier metalic.

Sprzedawca krzyknął 67900 - mniej-wiecej 12k poniżej cennika z tego roku.

Brać, czy negocjować więcej?

Komentarz

• krzysiek13
        L&K
        • 2010
        • 1155

Negocjować nawet jak dają za darmo
        Octavia

Komentarz

• Aras
          Ambiente
          • 2008
          • 163
          • Citigo

tomekc, widziałeś te ogłoszenia:
          1. AUTOFOLWARK
          2. AUTU-ALEX Kozy
          wiem że to 1.9 150KM ale z tego co gdzieś wyczytałem są to "najtansi" dealerzy
          A w GANINEXIE w Pszczynie pytałeś?
          Co do rabatu to na ten mój egz też miałem coś koło 12 tysi.

Komentarz

• Dzida
            RS
            • 2006
            • 2253

Rewelacja 150 KM diesel za 60 kPLN

Komentarz

• tomekc
              Ambiente
              • 2009
              • 128

Znajomy miał z dealer z Kóz bardzo przykre przejścia.

Aras, pytałem w Ganinexie, ale w Gliwicach - mam ich kilometr od domu

Za proponuje dilowi 67 900, ale jeżeli dorzuci hak,czujniki parkowania i komplet dywanikow - nic wiecej w sumie mi do szczescia nie potrzeba.

Komentarz

• Aras
                Ambiente
                • 2008
                • 163
                • Citigo

tomekc, no to działaj
                a potem pochwal się nabytkiem :szeroki_usmiech
                tylko sprawdź czy przypadkiem auto nie było rejestrowane tak jak tu:

bo czasem takie "top version" dealer musi wziąść jako auto testowe od swojego importera/producenta

Komentarz

• tomekc
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 128

Zamieszczone przez Aras
                  nie było rejestrowane
                  stoi w salonie bez blach, z przebiegiem na blacie 5 km.

Komentarz

• Superbman
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 208

Jak się zgodzi na te czujniki parkowania, to zwroc uwage,zeby Ci zamontowali origo a nie chinszczyzne, swojego czasu w salonach Skody w PL dorzucali parktronic do aut...niestety chiński.

Co do tematu, ja naprawde chcialbym ,zeby ten Fiat się zmienił tak jak to mowią w reklamie i życzę Ci tego

Pozdro.
                    252/555

Komentarz

bierz Fiata i nie przejmuj sie opiniami :!: Bravo jest fajnym samochodzikiem i jesli wielkosc Ci odpowiada to czego chciec wiecej za ta cene. I koniecznie pochwal sie na forum

Komentarz

• tomekc
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 128

Cóż, Bravo PRAWDOPODOBNIE po świętach zawita u mnie w garażu.

W sobotę rozmawiałem z dilem - kilka kwestii pozostało do wyjaśnienia - m. inn. ubezpieczenie - nawiasem mówiąc - Generali to dobra firma?
                        Ja do tej pory mam wszystko w Warcie i nigdy nie miałem z nimi problemu przy wypłacie odszkodowania. Ale dealer daje na tyle korzystne warunki że warta nie jest w stanie ich przebić...

Komentarz

• Saszka
                          Ambiente
                          • 2005
                          • 113

nawiasem mówiąc - Generali to dobra firma?
                          Ja do tej pory mam wszystko w Warcie i nigdy nie miałem z nimi problemu przy wypłacie odszkodowania. Ale dealer daje na tyle korzystne warunki że warta nie jest w stanie ich przebić...
                          1. IMHO Warta ma b. wysokie ceny - więc nie dziwi mnie, że nie są w stanie kogoś przebić ;-)
                          2. Likwidowałem poprzednią Octę w Generali z AC - szkoda w Rumunii. Generalnie bez dramatu, ale np. 1,5 tyg. opóźnienia w "starcie" procesu, bo pan "od zagranicy" miał urlop a osoba go zastępująca przeciętnie sobie radziła z Rumunami nie mówiącymi po angielsku ;-)
                          No i jako jedyni chyba (z kilku "popularnych" ubezpieczycieli, których OWU AC przeczytałem - niestety, troszkę poniewczasie...) NIE mają opcji "zabieramy wrak i wypłacamy całą kasę" - to było trochę bolesne, bo z powodu kosztów naprawy wyszła szkoda całkowita, a to co wypłacili, ledwie starczyło, żeby szkodnika naprawić (i to po znajomości). Ale tak poza tym to nie mogę narzekać, zwłaszcza, że jeszcze sami z siebie zwrócili niewykorzystaną część składki. Ale Hestia ma podobne ceny (przynajmniej pakiety u dilerów) a likwidacja z AC (z regresem z OC sprawcy) była zawsze bezproblemowa.
                          Pozdrawiam,

Saszka

Perfect Service by DobryGrześWawa

Komentarz

• tomekc
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 128

Zamieszczone przez Saszka
                            IMHO Warta ma b. wysokie ceny - więc nie dziwi mnie, że nie są w stanie kogoś przebić
                            Czasami wolę zapłacić więcej i mieć święty spokój - moje nerwy sa warte każdych pieniędzy które jestem w stanie zapłacić
                            2. ...
                            Mi raczej chodzi o to, gdyby ktoś sobie(odpukać) przywłaszczył mój samochód - prawo jazdy mam od prawie 50 lat,jeżdżę dosyć dużo(a kiedyś jeździłem jeszcze więcej), a nie miałem ani jednej stłuczki, nawet nie zarysowałem auta na parkingu.
                            Ale dzięki za ostrzeżenie, niestety dealer ma umowę tylko z Generali :?

Komentarz

• Saszka
                              Ambiente
                              • 2005
                              • 113

IMHO Warta ma b. wysokie ceny - więc nie dziwi mnie, że nie są w stanie kogoś przebić
                              Czasami wolę zapłacić więcej i mieć święty spokój - moje nerwy sa warte każdych pieniędzy które jestem w stanie zapłacić
                              Co racja, to racja - ale na Hestię nigdy nie narzekałem, a jak wspomniałem kilka razy się zdarzyło... A porównanie mam o tyle, że rodzina żony ma "znajomego" agenta Warty i się tam ubezpieczają. Więc nawet miałem kalkulacje na swoją O. i było znacznie drożej (20-30%) niż za "to samo" u dilera, gdzie mogłem przebierać w Hestii, Generali i czymś tam jeszcze. A Warta już dwa razy przysłała rodzince "znienacka", że mają zapłacić zaległą składkę za sprzedane auto, podczas gdy mieli potwierdzenie złożenia stosownej informacji u ubezpieczyciela. W dodatku te "znienacki" były utrzymane w tonie "albo natychmiast zapłacicie, albo zobaczymy się w sądzie". Jak dla mnie - Warta jest skreślona... ;-)

Mi raczej chodzi o to, gdyby ktoś sobie(odpukać) przywłaszczył mój samochód - prawo jazdy mam od prawie 50 lat,jeżdżę dosyć dużo(a kiedyś jeździłem jeszcze więcej), a nie miałem ani jednej stłuczki, nawet nie zarysowałem auta na parkingu.
                              Ale dzięki za ostrzeżenie, niestety dealer ma umowę tylko z Generali :?
                              E, to nie masz się czym przejmować - przy kradzieży nie ma zazwyczaj "pozostałości" :-D
                              No, chyba że siakieś małolaty na "krótkotrwały zabór mienia" - to wtedy przesr*.*...
                              Pozdrawiam,

Saszka

Perfect Service by DobryGrześWawa

Komentarz

• Skfarek
                                RS
                                • 2010
                                • 4795
                                • Octavia I (1U2)
                                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

tomekc, jak by Cię to jeszcze zainteresowało to w ostatnim Motorze albo Auto Świecie (nie pamiętam) był test Bravo właśnie z takim silnikiem (2.0 165 kucy) i pakietem wyposażenia Sport, generalnie to chwalili mocno - jedyne co to było nie halo to jakichś kilka drobnych usterek z elektryką (coś z szybami chyba) i na obsługę klimy psioczyli, ale generalnie pozytywną ocenę wystawili
                                Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• Lukas81
                                  Ambiente
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 232

Zamieszczone przez Skfarek
                                  albo Auto Świecie
                                  W Auto Świecie - dzisiaj kartkowałem przy porannej kawie.
                                  Artykuł był podsumowaniem testu długodystansowego.
                                  Generalnie zarzucali mało intuicyjną obsługę klimatronika i wysypały im się elementy tylnego wahacza (nie pamiętam jaki tam przebieg był dokładnie)
                                  Były:
                                  Skoda Octavia 2004, 1.9 TDI 110 km, ASV,
                                  Fiat Croma 2006, 1.9 MultiJet 150 km
                                  Jest:
                                  Volkswagen CC 2013, 1.4 TSI 160 km

Komentarz

• tomekc
                                    Ambiente
                                    • 2009
                                    • 128

^ 50k km, chyba - przynajmniej na tyle go zapowiadali.

Dzisiaj domknąłem negocjacje i podpisałem fakturę VAT - odbiór najpóźniej 5 maja, po zainstalowaniu haka holowniczego(niestety nie mają na stanie) - na pewno pochwale sie fotkami

Gdyby to kogoś zainteresowało - przyciemniane fabrycznie tylne szyby wyglądają na bardzo ciemne tylko z zewnątrz - z wewnątrz nawet nie przeszkadza to tak bardzo w prowadzeniu, a bardzo się tego obawiałem - to będzie mój pierwszy samochód z przyciemnianymi szybami.

Ale i tak pozostaje wielbicielem Skody :diabelski_usmiech

Komentarz

• Cordi
                                      Drive
                                      • 2010
                                      • 92

Zamieszczone przez Lukas81
                                      i wysypały im się elementy tylnego wahacza
                                      to akurat jest niemożliwe, bo z tyłu jest belka skrętna
                                      mogły paść tuleje belki :szeroki_usmiech

Komentarz

• Dzida
                                        RS
                                        • 2006
                                        • 2253

Dzisiaj domknąłem negocjacje i podpisałem fakturę VAT - odbiór najpóźniej 5 maja, po zainstalowaniu haka holowniczego(niestety nie mają na stanie) - na pewno pochwale sie fotkami
                                        Jaki silnik?

Komentarz

• tomekc
                                          Ambiente
                                          • 2009
                                          • 128

Jak w tytule - 2.0 MJ 165 kuni. Inny mnie nie interesował, bo to samo(1.6 105 km diesel) mogłem mieć np w roomsterze.

Komentarz

• Skodio_
                                            Rider
                                            • 2008
                                            • 324

ja słyszalem same dobre opinie o tym motorze o aucie w sumie tez tylko ze układ kierowniczy nie nadarza za motorem , bezproblemowej jazdy zycze

Komentarz

• tomekc
                                              Ambiente
                                              • 2009
                                              • 128

Bravo już ma 891 km - średnie spalanie 5,93 z tankowania i 5,8 z komputera, 100 km po mieście, 500 km po autostradzie, reszta po normalnych polskich drogach(i 10 km przejechane na 1 biegu z prędkością 10 kmh - nie pytajcie dlaczego bom wkurzdenerwowany).

Stwierdzam że ten samochód jest ZA SZYBKI dla mnie. Wracając z Legnicy leciutko (do połowy - mniej-więcej!) wcisnąłem gaz przy wyprzedzaniu i jak następny raz (ok 12 sek) popatrzyłem na prędkościomierz to z 120 doszedłem do 170. Na 6 biegu...

Dosyć wygodnie, ale znalezienie odpowiedniej pozycji z przodu długo trwa. Duże lusterka. Wydajna klimatyzacja.

Irytująco nieczytelne zegary. brak funkcji które uważałbym za oczywiste - np włączone światła mijania po wyciągnięciu kluczyka i otwarciu drzwi nie powodują pikania, ani nie wyłączają się, tylko świecą postojówki. Idiotyzm dla mnie, ale w instrukcji chyba nie ma nic na ten temat. Nie ma możliwości wyświetlenia prędkości na wyświetlaczu komputera.

Pewnie jeszcze kilka rzeczy o których zapomniałem...

Komentarz

to znaczy swiatla nie gasna nawet pozostawione wlaczone po zgaszeniu silnika?! bo wlosi zawsze tak mieli.
                                                za to w renault swiatla mijania swieca sie czy to z kluczykiem czy bez
                                                dawaj temat w nasze auta, chetnie poogladam(y) :!:

Komentarz

• sdss
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 353
                                                  • Seat

tomekc, W Fiacie to dziaął tak że jak jedziesz na mijania wysiadasz wyciagasz kluczyk światłą same gasną, a jak wyciagniesz kluczyk i wlaczysz mijania to zapalą się postojówki. Pikanie jest niepotrzebne w Yetim mam tak samo wyciągam kluczyk wszystko gasnie.

Było YETI Jest LEON

Komentarz

• tomekc
                                                    Ambiente
                                                    • 2009
                                                    • 128

cholera, całkiem możliwe... bylem trochę zestresowany jak na to wpadłem i możliwe że coś pokręciłem... jutro sprawdzę.

aaa.... i nie ma ledowych dziennych - to do wad.

EDYTA : nie wytrzymałem i teraz poszedłem sprawdzić - faktycznie działa tak jak opisałeś, a ja wcześniej musiałem przerzucić na 0 a potem na mijania i stąd wyszła buba. Dzieki za uświadomienie błędu.

Komentarz

Pracuję...