Zamieszczone przez tomekc
Nie Skoda, ale wiem że interesujecie sie motoryzacją...
Zwiń
X
-
-
-
tomekc, widziałeś te ogłoszenia:
1. AUTOFOLWARK
2. AUTU-ALEX Kozy
wiem że to 1.9 150KM ale z tego co gdzieś wyczytałem są to "najtansi" dealerzy
A w GANINEXIE w Pszczynie pytałeś?
Co do rabatu to na ten mój egz też miałem coś koło 12 tysi.
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
Jak się zgodzi na te czujniki parkowania, to zwroc uwage,zeby Ci zamontowali origo a nie chinszczyzne, swojego czasu w salonach Skody w PL dorzucali parktronic do aut...niestety chiński.
Co do tematu, ja naprawde chcialbym ,zeby ten Fiat się zmienił tak jak to mowią w reklamie i życzę Ci tego
Pozdro.252/555
Komentarz
-
-
Gość
bierz Fiata i nie przejmuj sie opiniami :!: Bravo jest fajnym samochodzikiem i jesli wielkosc Ci odpowiada to czego chciec wiecej za ta cene. I koniecznie pochwal sie na forum
Komentarz
-
Cóż, Bravo PRAWDOPODOBNIE po świętach zawita u mnie w garażu.
W sobotę rozmawiałem z dilem - kilka kwestii pozostało do wyjaśnienia - m. inn. ubezpieczenie - nawiasem mówiąc - Generali to dobra firma?
Ja do tej pory mam wszystko w Warcie i nigdy nie miałem z nimi problemu przy wypłacie odszkodowania. Ale dealer daje na tyle korzystne warunki że warta nie jest w stanie ich przebić...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekcnawiasem mówiąc - Generali to dobra firma?
Ja do tej pory mam wszystko w Warcie i nigdy nie miałem z nimi problemu przy wypłacie odszkodowania. Ale dealer daje na tyle korzystne warunki że warta nie jest w stanie ich przebić...
2. Likwidowałem poprzednią Octę w Generali z AC - szkoda w Rumunii. Generalnie bez dramatu, ale np. 1,5 tyg. opóźnienia w "starcie" procesu, bo pan "od zagranicy" miał urlop a osoba go zastępująca przeciętnie sobie radziła z Rumunami nie mówiącymi po angielsku ;-)
No i jako jedyni chyba (z kilku "popularnych" ubezpieczycieli, których OWU AC przeczytałem - niestety, troszkę poniewczasie...) NIE mają opcji "zabieramy wrak i wypłacamy całą kasę" - to było trochę bolesne, bo z powodu kosztów naprawy wyszła szkoda całkowita, a to co wypłacili, ledwie starczyło, żeby szkodnika naprawić (i to po znajomości). Ale tak poza tym to nie mogę narzekać, zwłaszcza, że jeszcze sami z siebie zwrócili niewykorzystaną część składki. Ale Hestia ma podobne ceny (przynajmniej pakiety u dilerów) a likwidacja z AC (z regresem z OC sprawcy) była zawsze bezproblemowa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SaszkaIMHO Warta ma b. wysokie ceny - więc nie dziwi mnie, że nie są w stanie kogoś przebić
Zamieszczone przez Saszka2. ...
Ale dzięki za ostrzeżenie, niestety dealer ma umowę tylko z Generali :?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekcZamieszczone przez SaszkaIMHO Warta ma b. wysokie ceny - więc nie dziwi mnie, że nie są w stanie kogoś przebić
Zamieszczone przez tomekcMi raczej chodzi o to, gdyby ktoś sobie(odpukać) przywłaszczył mój samochód - prawo jazdy mam od prawie 50 lat,jeżdżę dosyć dużo(a kiedyś jeździłem jeszcze więcej), a nie miałem ani jednej stłuczki, nawet nie zarysowałem auta na parkingu.
Ale dzięki za ostrzeżenie, niestety dealer ma umowę tylko z Generali :?
No, chyba że siakieś małolaty na "krótkotrwały zabór mienia" - to wtedy przesr*.*...
Komentarz
-
-
tomekc, jak by Cię to jeszcze zainteresowało to w ostatnim Motorze albo Auto Świecie (nie pamiętam) był test Bravo właśnie z takim silnikiem (2.0 165 kucy) i pakietem wyposażenia Sport, generalnie to chwalili mocno - jedyne co to było nie halo to jakichś kilka drobnych usterek z elektryką (coś z szybami chyba) i na obsługę klimy psioczyli, ale generalnie pozytywną ocenę wystawiliMoje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Skfarekalbo Auto Świecie
Artykuł był podsumowaniem testu długodystansowego.
Generalnie zarzucali mało intuicyjną obsługę klimatronika i wysypały im się elementy tylnego wahacza (nie pamiętam jaki tam przebieg był dokładnie)Były:
Skoda Octavia 2004, 1.9 TDI 110 km, ASV,
Fiat Croma 2006, 1.9 MultiJet 150 km
Jest:
Volkswagen CC 2013, 1.4 TSI 160 km
Komentarz
-
-
^ 50k km, chyba - przynajmniej na tyle go zapowiadali.
Dzisiaj domknąłem negocjacje i podpisałem fakturę VAT - odbiór najpóźniej 5 maja, po zainstalowaniu haka holowniczego(niestety nie mają na stanie) - na pewno pochwale sie fotkami
Gdyby to kogoś zainteresowało - przyciemniane fabrycznie tylne szyby wyglądają na bardzo ciemne tylko z zewnątrz - z wewnątrz nawet nie przeszkadza to tak bardzo w prowadzeniu, a bardzo się tego obawiałem - to będzie mój pierwszy samochód z przyciemnianymi szybami.
Ale i tak pozostaje wielbicielem Skody :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Bravo już ma 891 km - średnie spalanie 5,93 z tankowania i 5,8 z komputera, 100 km po mieście, 500 km po autostradzie, reszta po normalnych polskich drogach(i 10 km przejechane na 1 biegu z prędkością 10 kmh - nie pytajcie dlaczego bom wkurzdenerwowany).
Stwierdzam że ten samochód jest ZA SZYBKI dla mnie. Wracając z Legnicy leciutko (do połowy - mniej-więcej!) wcisnąłem gaz przy wyprzedzaniu i jak następny raz (ok 12 sek) popatrzyłem na prędkościomierz to z 120 doszedłem do 170. Na 6 biegu...
Dosyć wygodnie, ale znalezienie odpowiedniej pozycji z przodu długo trwa. Duże lusterka. Wydajna klimatyzacja.
Irytująco nieczytelne zegary. brak funkcji które uważałbym za oczywiste - np włączone światła mijania po wyciągnięciu kluczyka i otwarciu drzwi nie powodują pikania, ani nie wyłączają się, tylko świecą postojówki. Idiotyzm dla mnie, ale w instrukcji chyba nie ma nic na ten temat. Nie ma możliwości wyświetlenia prędkości na wyświetlaczu komputera.
Pewnie jeszcze kilka rzeczy o których zapomniałem...
Komentarz
-
-
Gość
to znaczy swiatla nie gasna nawet pozostawione wlaczone po zgaszeniu silnika?! bo wlosi zawsze tak mieli.
za to w renault swiatla mijania swieca sie czy to z kluczykiem czy bez
dawaj temat w nasze auta, chetnie poogladam(y) :!:
Komentarz
-
cholera, całkiem możliwe... bylem trochę zestresowany jak na to wpadłem i możliwe że coś pokręciłem... jutro sprawdzę.
aaa.... i nie ma ledowych dziennych - to do wad.
EDYTA : nie wytrzymałem i teraz poszedłem sprawdzić - faktycznie działa tak jak opisałeś, a ja wcześniej musiałem przerzucić na 0 a potem na mijania i stąd wyszła buba. Dzieki za uświadomienie błędu.
Komentarz
-
Komentarz